Kontakt os

> Ofte stillede spørgsmål

Log ind

 

SnartForældre.dk/Miljø

I Aalborg har vi gennemført en delundersøgelse kaldet SnartForældre.dk/Miljø for at se på, om hormonforstyrrende stoffer påvirker evnen til at blive gravid.

Hormonforstyrrende stoffer er kemikalier, der kan forstyrre menneskers hormonsystem, og som findes i vores miljø. Vi undersøger forskellige stoffer, der forekommer i det daglige miljø, og som man bliver udsat for via kost eller almindelige forbrugsvarer - lige fra tv til kosmetik. Har man optaget en vis mængde af disse stoffer, vil de kunne måles i ens blod og urin.

Formålet med SnartForældre.dk/Miljø er at undersøge, om hormonforstyrrende stoffer kan:

påvirke kvinders evne til at blive gravide
påvirke længden af graviditeten
påvirke barnets fødselsvægt
påvirke barnets risiko for at blive overvægtig i barndommen

Deltagere i SnartForældre.dk, som bor i Aalborg, er i en periode blevet inviteret til at være med i denne del af undersøgelsen ved at afgive en blodprøve og en urinprøve op til tre gange på Aalborg Sygehus. Vi er nu i gang med at analysere de første prøver fra undersøgelsen.
Vi søger mænd og kvinder, som planlægger barn, til at deltage i en undersøgelse om livsstil og fertilitet, dvs. evnen til at få børn. Deltagere skal tilmeldes, inden de bliver gravide (altså i perioden mens de forsøger at blive gravide), da vi gerne vil undersøge, om en række faktorer har indflydelse på kvinders evne til at blive gravid og mænds evne til at gøre deres partner gravid. Der findes begrænset viden om, hvilke faktorer, der påvirker menneskers fertilitet, men med forskningsprojektet håber vi at blive klogere på, hvad der eventuelt kan gøre det svært at blive gravid – og hvilke ting der kan gøre det nemmere at blive gravid. Dermed vil deltagere i projektet også kunne hjælpe andre kvinder og mænd, der gerne vil være forældre og forsøger at blive gravide/opnå graviditet. Vi søger mænd og kvinder, som planlægger barn, til at deltage i en undersøgelse om livsstil og fertilitet, dvs. evnen til at få børn. Deltagere skal tilmeldes, inden de bliver gravide (altså i perioden mens de forsøger at blive gravide), da vi gerne vil undersøge, om en række faktorer har indflydelse på kvinders evne til at blive gravid og mænds evne til at gøre deres partner gravid. Der findes begrænset viden om, hvilke faktorer, der påvirker menneskers fertilitet, men med forskningsprojektet håber vi at blive klogere på, hvad der eventuelt kan gøre det svært at blive gravid – og hvilke ting der kan gøre det nemmere at blive gravid. Dermed vil deltagere i projektet også kunne hjælpe andre kvinder og mænd, der gerne vil være forældre og forsøger at blive gravide/opnå graviditet. Vi søger mænd og kvinder, som planlægger barn, til at deltage i en undersøgelse om livsstil og fertilitet, dvs. evnen til at få børn. Deltagere skal tilmeldes, inden de bliver gravide (altså i perioden mens de forsøger at blive gravide), da vi gerne vil undersøge, om en række faktorer har indflydelse på kvinders evne til at blive gravid og mænds evne til at gøre deres partner gravid. Der findes begrænset viden om, hvilke faktorer, der påvirker menneskers fertilitet, men med forskningsprojektet håber vi at blive klogere på, hvad der eventuelt kan gøre det svært at blive gravid – og hvilke ting der kan gøre det nemmere at blive gravid. Dermed vil deltagere i projektet også kunne hjælpe andre kvinder og mænd, der gerne vil være forældre og forsøger at blive gravide/opnå graviditet.