Kontakt os

> Ofte stillede spørgsmål

Log ind

 

Tak for din interesse i denne vigtige undersøgelse om livsstil og fertilitet 

 

Du kan deltage i undersøgelsen hvis:

du er over 18 år
du er i et fast forhold til en kvinde
du og din partner forsøger at opnå graviditet
du og din partner ikke bruger prævention
du og din partner ikke er i fertilitetsbehandling


Ved at deltage i projektet hjælper du forskerne med at finde ud af, hvilke faktorer der kan påvirke mænds forplantningsevne.

Hvis du vælger at deltage i undersøgelsen, vil du umiddelbart herefter blive bedt om at udfylde det første spørgeskema. Efter 10 dage vil du få tilsendt en e-mail med et link til et kostspørgeskema, som er det sidste du skal besvare.

Vi har selvfølgelig stor interesse i, at så mange som muligt udfylder begge skemaerne, så forskningsresultaterne kan blive så pålidelige som overhovedet muligt, men du er ikke forpligtet til at udfylde det andet spørgeskema, selv om du har udfyldt det første.Fortrolighed

Al information vil blive behandlet strengt fortroligt. Du vil ikke blive identificeret med navn, og resultaterne af undersøgelsen vil udelukkende blive præsenteret som grafer og tal. Kun forskerne i projektet vil få adgang til dine svar.

Når du udfylder det første spørgeskema, vil vi bede dig opgive dit cpr-nummer. Det gør vi bl.a. for at forhindre opdigtede personer i at deltage. Derudover anvender vi cpr-numrene til at indhente yderligere oplysninger fra danske sundhedsregistre, f.eks. Fødselsregisteret, men ikke til at se i den enkelte deltagers journal.

For at forhindre uvedkommende i at få adgang til spørgeskemaerne har vi iværksat en række sikkerhedsforanstaltninger. Først og fremmest skal man altid anvende personligt brugernavn og kodeord for at udfylde spørgeskemaerne. Derudover krypteres overførslen af de elektroniske data fra spørgeskemaerne, så det ikke er muligt for andre at læse informationerne, når de sendes over internettet. Endvidere er serveren placeret i et sikret lokale, hvor adgang kræver et specielt nøglekort, så det kun er det administrative personale, der har fysisk adgang til serveren. Som en yderligere sikkerhed ligger data på serveren også krypteret.
Undersøgelsen er godkendt af Datatilsynet samt Videnskabsetisk Komité og er sponsoreret af danske fondsmidler samt the U.S. National Institute of Child Health and Human Development.

Tusind tak for din hjælp.

Ansvarshavende forskere:

Elizabeth E. Hatch
Lektor
Boston University
Henrik Toft Sørensen
Professor
Aarhus Universitetshospital
Vi søger mænd og kvinder, som planlægger barn, til at deltage i en undersøgelse om livsstil og fertilitet, dvs. evnen til at få børn. Deltagere skal tilmeldes, inden de bliver gravide (altså i perioden mens de forsøger at blive gravide), da vi gerne vil undersøge, om en række faktorer har indflydelse på kvinders evne til at blive gravid og mænds evne til at gøre deres partner gravid. Der findes begrænset viden om, hvilke faktorer, der påvirker menneskers fertilitet, men med forskningsprojektet håber vi at blive klogere på, hvad der eventuelt kan gøre det svært at blive gravid – og hvilke ting der kan gøre det nemmere at blive gravid. Dermed vil deltagere i projektet også kunne hjælpe andre kvinder og mænd, der gerne vil være forældre og forsøger at blive gravide/opnå graviditet. Vi søger mænd og kvinder, som planlægger barn, til at deltage i en undersøgelse om livsstil og fertilitet, dvs. evnen til at få børn. Deltagere skal tilmeldes, inden de bliver gravide (altså i perioden mens de forsøger at blive gravide), da vi gerne vil undersøge, om en række faktorer har indflydelse på kvinders evne til at blive gravid og mænds evne til at gøre deres partner gravid. Der findes begrænset viden om, hvilke faktorer, der påvirker menneskers fertilitet, men med forskningsprojektet håber vi at blive klogere på, hvad der eventuelt kan gøre det svært at blive gravid – og hvilke ting der kan gøre det nemmere at blive gravid. Dermed vil deltagere i projektet også kunne hjælpe andre kvinder og mænd, der gerne vil være forældre og forsøger at blive gravide/opnå graviditet. Vi søger mænd og kvinder, som planlægger barn, til at deltage i en undersøgelse om livsstil og fertilitet, dvs. evnen til at få børn. Deltagere skal tilmeldes, inden de bliver gravide (altså i perioden mens de forsøger at blive gravide), da vi gerne vil undersøge, om en række faktorer har indflydelse på kvinders evne til at blive gravid og mænds evne til at gøre deres partner gravid. Der findes begrænset viden om, hvilke faktorer, der påvirker menneskers fertilitet, men med forskningsprojektet håber vi at blive klogere på, hvad der eventuelt kan gøre det svært at blive gravid – og hvilke ting der kan gøre det nemmere at blive gravid. Dermed vil deltagere i projektet også kunne hjælpe andre kvinder og mænd, der gerne vil være forældre og forsøger at blive gravide/opnå graviditet.