Kontakt os

> Ofte stillede spørgsmål

Log ind

 

Tak for din interesse i denne vigtige undersøgelse
om livsstil og fertilitet  

 

Du kan deltage i undersøgelsen, hvis du:

er mellem 18 og 49 år
er i et fast forhold til en mand
forsøger at blive gravid
ikke bruger prævention
ikke er i fertilitetsbehandling

 

Ved at deltage i projektet hjælper du forskerne og andre kvinder med at finde ud af, hvordan man nemmere bliver gravid.

Hvis du vælger at deltage i undersøgelsen, vil du umiddelbart herefter blive bedt om at udfylde et detaljeret basisspørgeskema. Efter 10 dage vil du blive bedt om at udfylde et spørgeskema om dine kostvaner. Herefter skal du kun besvare et kort opfølgningsspørgeskema hver anden måned i op til 12 måneder. Når det er tid til at udfylde det næste spørgeskema, vil du få tilsendt en e-mail med et link til det relevante skema.

Vi har selvfølgelig stor interesse i, at så mange som muligt udfylder alle skemaerne, så forskningsresultaterne kan blive så pålidelige som overhovedet muligt, men du er ikke forpligtet til at udfylde efterfølgende spørgeskemaer, selv om du har udfyldt det første skema.Fortrolighed

Al information vil blive behandlet strengt fortroligt. Du vil ikke blive identificeret med navn, og resultaterne af studiet vil udelukkende blive præsenteret i statistisk form som grafer og tal. Kun forskerne i dette projekt vil få adgang til dine svar.


Når du udfylder det første spørgeskema, vil vi bede dig opgive dit cpr-nummer. Vi bruger cpr-numrene for at undgå, at opdigtede personer deltager i studiet. Derudover anvender vi cpr-numrene til at indhente yderligere oplysninger fra danske sundhedsregistre, f.eks. Fødselsregisteret, men ikke til at se i den enkelte kvindes journal.


For at forhindre uvedkommende i at få adgang til spørgeskemaerne har vi iværksat en række sikkerhedsforanstaltninger. Først og fremmest krypteres overførslen af de elektroniske data fra spørgeskemaerne, så det ikke er muligt for andre at læse informationerne, når de sendes over Internettet. Endvidere er serveren placeret i et sikret lokale, hvor adgang kræver et specielt nøglekort, så det kun er det administrative personale, der har fysisk adgang til serveren. Som en yderligere sikkerhed ligger data på serveren også krypteret.

 Undersøgelsen er godkendt af Datatilsynet samt Videnskabsetisk Komité og er sponsoreret af danske fondsmidler samt the U.S. National Institute of Child Health and Human Development.

Tusind tak for din hjælp.

Ansvarshavende forskere:

Elizabeth E. Hatch
Lektor
Boston University
Henrik Toft Sørensen
Professor
Aarhus Universitetshospital
Vi søger mænd og kvinder, som planlægger barn, til at deltage i en undersøgelse om livsstil og fertilitet, dvs. evnen til at få børn. Deltagere skal tilmeldes, inden de bliver gravide (altså i perioden mens de forsøger at blive gravide), da vi gerne vil undersøge, om en række faktorer har indflydelse på kvinders evne til at blive gravid og mænds evne til at gøre deres partner gravid. Der findes begrænset viden om, hvilke faktorer, der påvirker menneskers fertilitet, men med forskningsprojektet håber vi at blive klogere på, hvad der eventuelt kan gøre det svært at blive gravid – og hvilke ting der kan gøre det nemmere at blive gravid. Dermed vil deltagere i projektet også kunne hjælpe andre kvinder og mænd, der gerne vil være forældre og forsøger at blive gravide/opnå graviditet. Vi søger mænd og kvinder, som planlægger barn, til at deltage i en undersøgelse om livsstil og fertilitet, dvs. evnen til at få børn. Deltagere skal tilmeldes, inden de bliver gravide (altså i perioden mens de forsøger at blive gravide), da vi gerne vil undersøge, om en række faktorer har indflydelse på kvinders evne til at blive gravid og mænds evne til at gøre deres partner gravid. Der findes begrænset viden om, hvilke faktorer, der påvirker menneskers fertilitet, men med forskningsprojektet håber vi at blive klogere på, hvad der eventuelt kan gøre det svært at blive gravid – og hvilke ting der kan gøre det nemmere at blive gravid. Dermed vil deltagere i projektet også kunne hjælpe andre kvinder og mænd, der gerne vil være forældre og forsøger at blive gravide/opnå graviditet. Vi søger mænd og kvinder, som planlægger barn, til at deltage i en undersøgelse om livsstil og fertilitet, dvs. evnen til at få børn. Deltagere skal tilmeldes, inden de bliver gravide (altså i perioden mens de forsøger at blive gravide), da vi gerne vil undersøge, om en række faktorer har indflydelse på kvinders evne til at blive gravid og mænds evne til at gøre deres partner gravid. Der findes begrænset viden om, hvilke faktorer, der påvirker menneskers fertilitet, men med forskningsprojektet håber vi at blive klogere på, hvad der eventuelt kan gøre det svært at blive gravid – og hvilke ting der kan gøre det nemmere at blive gravid. Dermed vil deltagere i projektet også kunne hjælpe andre kvinder og mænd, der gerne vil være forældre og forsøger at blive gravide/opnå graviditet.